Juukalaista lämpöä vuodesta 1983

Tätä kaikkea Juuan Kaukolämpö on

Perinteikäs. Olemme Juuan kunnan omistama kaukolämpöä tuottava ja myyvä yritys. Kunta on vastannut kaukolämmön tuotosta jo vuodesta 1983, mutta yhtiöitti toiminnan omaksi osakeyhtiökseen 1.1.2016.

Väkevästi paikallinen. Juuan Kaukolämpö on vahvasti paikallinen. Hakkeemme hankitaan lähestulkoon täysin oman kunnan alueen puuntoimittajilta, ja kaukolämmöstämme nauttivat paikalliset asukkaat. Olemme prikulleen mottomme mukainen yritys: “Juuasta, juukalaisin voimin, juukalaisille”.

Reilusti edullinen. Olemme reippaasti edullisempi kuin muut kaukolämmöntuottajat. Tuottamamme lämmön hinta on Energiateollisuus ry:n jäsentilastoinnin erillistuotantolaitosten keskiarvon alapuolella. 

Ekologisen energian ystävä. Polttoaineestamme vähintään 96 % on maakunnallista puupolttoainetta. Hankimme etupäässä rankahaketta sisältävää metsäenergiaa noin 25 000 i-m3 vuodessa, hakkeen toimittamisessa kumppanimme on Karjalan Metsä ja Energia Oy. Lisäksi hankimme Hirax Oy:ltä sorvilastua, jota poltetaan alhaisemman lämpökuorman aikana seospolttoaineena. Fossiilisten tuontipolttoaineiden osuus vuotuisesta käytöstämme on maksimissaan 4 %. Fossiilisia tuontipolttoaineita käytetään ainoastaan häiriötilanteissa tai jos oma tuotanto ei riitä esimerkiksi kovien pakkasten vuoksi. 

Varman toiminnan turvaava. Ylläpidämme tuotantolaitteitamme ennakoivan kunnossapidon periaatteella. Lisäksi teemme kesäkaudella suunnitellut vuositarkastukset sekä tarvittavat huoltotyöt. Häiriötilanteita varten lämpökeskuksessa on 2 ja 4 MW:n tehoiset öljykattilat, ja huippukuormien sekä häiriötilanteiden varalle on rakennettu (2013) kevyttä öljyä käyttävä 5 MW tehoinen varalämpökeskus omalla sähköliittymällään. Varavoimakoneet (2 kpl) turvaavat lämmöntoimituksen jatkumisen sähkökatkojenkin aikana. Olemme myös rakentamassa keskustan alueelle varalämpökeskusta turvataksemme keskustan alueen lämmönsaannin. 

 

Ota yhteyttä ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita